Lucka 20 – Mula ( Julkalendern 2013 )

Bakom denna lucka finns Mula från Kes crew. Med bilder från både vägg och tåg.

 

 

Victor – Tja! Läget? Kul med jul?

Mula – Tjabba! Jo tack allt fint här. Jul månaden är nice men sen får det va för min del. Gillar inte kyla och slask, men brukar vara som mest aktiv under denna tiden.

 

 

Hur länge har du målat?

Började i mellanstadiet någon gång men det vart inte på allvar förens 1999-2000 när jag dwen, kray-c, censur, ale, ragnar och dre bildade ett crew. Efter en tid så lades detta ner och några utav oss gick med i Kes som hade startats 97 utav kray-z och två till.

 

 

Varför Graffiti?

Jag gick i en skola där det fanns en radio mast ute i skogen där vi ofta brukade vara och latja. Det fanns en rollad målning med en character bredvid som vi tyckte var cool, det var den målningen som väckte mitt intresse för graffen. Där gjordes också min första målning.

 

 

Varför har du fortsatt med graffiti?

Vänner, minnen och miljöer som man aldrig skulle få uppleva utan graffen. Har gett mig ett driv till att fortsätta. Dystra gråa  väggar triggar mig till måleriet med.

 

 

Vilka graffitimålare har imponerat på dig på något sätt?

Oj det är många. Både drivmässigt och stilmässig. Men för att nämna några…
marr och leon för deras helt sjuka panels. ance, estik, kaos, aola, geds, pets för feta väggar.
spacey, serio för feta tags. reson, fher och bgs för deras driv.

 

 

Någon knashistoria att dela?

Jag har mest fått knas på oväntade ställen, så som i sillenthill (tystberga). För några år sedan åkte jag dit med crew polarna för att måla ett bro fäste längst linjen. När vi är klara vandrar vi upp på bron för att ta oss till bilen. På bron så möter vi två personer som går på varsin sida utav vägen. När vi är kanske 1 meter framför dom så sliter dom upp sina strålkastarlampor och skriker POLIS! Jag och två till springer emellan poliserna varpå poliserna drar vapen och skriker STANNA! ANNARS SKJUTER VI! Men vi fortsäter att springa och splitrar upp oss. Jag hamnar på en tomt där jag chillar ner, men det tar inte lång tid innan det lyser upp lampor ifrån poliserna. Jag gömmer mig bakom ett träd som polisen smeker förbi. Försöker ringa de andra men det dröjer innan jag får svar. Blir upphämtad utav av två av kompisarna, de säger att det kryllar utav snutar som går på åkrar och i skog med hundar. De två klarade sig fint, dom hade smitit in på en fest som va en bit därifrån. Polisen hade kommit dit och tagit ut alla ifrån festen för att få tag på oss, men inte känt igen mina polare. Vi plockar upp en annan som haft jag över tomtar och stup. Den sista hämtar vi upp över en mil därifrån. Kan fortfarande inte fatta hur alla klarade sig. Måste vara ett utav mitt livs värsta knas, och det inträffade spökstaden som kallas sillenthill…

 

 

Vad tycker du om graffiti scenen i Sverige?

Det finns många duktiga och lovande målare här så jag diggar den skarpt. Har alltid gillat svensk graff mest, det är den man kan relatera till mest.

 

  

  

  

 

Vilken burk kör du med?

Molowtow 600ml går fort och köra med

Vilken cap? 

Kör mest level 3 och orginal capsen på montana black.
Dom funkar alltid fint.

 

 

Vad handlar graffiti om för dig?

Förberedelse, jakt, platser, frihet, natur, vänner och kreativitet.

 

 

Vad gör du om tio år?
Jag hoppas att jag fortfarande är aktiv och har många feta minnen och missions och blicka tillbaka på.

 

  

  

  

 

Vad vill du säga till nya och yngre graffitimålare? Något tips att skicka med?

Ta det lugnt ute på spåren och vik er aldrig i polis förhören

 

 

Någon hälsning till dem som läser?

På med krigar overallen och kötta på nu i vinter så ses vi.

 

Tack Mula! Vi önskar dig lycka till i framtiden med det fortsatta målandet. Blessings! / Victor