Lucka 2 – Dwen ( Julkalendern 2013 )

Dagens målare är Dwen. Om att flytta till Småland. Ta sig ut ur destruktivitet. Hur graffitin är en positiv och kreativ del av livet. Plus mycket goa och glada målningar.

Victor – Tja! Läget? Kul med jul?

Dwen – Tja! Bara bra med mig =) nja jag gillar våren och hösten då det inte är så varmt, samtidigt som det är ganska mörkt ;)

Vad skriver du nu?
Jag skriver DWEN KES,UHC,MON

Hur fick du din tag? Betyder tagen något?

Den fick jag genom att jag ville ha någonting som går ganska fort att dra. Den betyder egentligen ingenting. Men någonstans genom åren,så har mina nära myntat uttrycket ”dwen e din vän”. Jag antar att det är för att jag är ganska social HAHA. Och jag måste tacka DIMHE (R.I.P.) Han gav mig iden om hur jag skulle dra den. Loooong time ago.

Hur länge har du målat?

Min första målning gjorde jag 1997, resulterade i torsk och skrubbning med stålborste mitt på dan. Jag minns att det var massor av folk som gick förbi och var sarkastiska och dryga. Vilket inte var så kul just då.

Varför började du med Graffiti?

Jag började bara för att jag ville hänga med de tuffa grabbarna i skolan haha. Plus att en av mina bästa vänner målade.
Det gav en kick och folk pratade om vem det kunde vara som gjort det ”där?”. Hjälpte till måste jag säga.

Vad har fått dig att fortsätta med graffiti?

Det kan man fråga sig? Jag antar att det blivit en livsstil. Miljön och mystiken intresserar mig. De flesta  av mina vänner målar, så då kan väl jag också haka på. Då jag har mestadels klottrat och kanske gjort några pieces per år. Fick jag en ordentlig tändning för ngt år sedan. Censur och Öga slog vad om vem som skulle måla mest. Vilket resulterade i att jag flippade och gjorde 100 pieces. På för mig helt nya platser. Fames eller att köra över något gammalt ifrån mig eller annan crew medlem räknades inte. Sen har det bara flutit på för att jag tycker att det är kul. Graffen för mig handlar om att ha kul och att träffa dessa så kallade mystiska ”nattvandrare” och ”lösdrivare” som delar samma intresse. Att du kan måla precis vad som helst gör det också speciellt. Men det ska sägas att graffen bara är en kul hobby för mig. Jag vet att jag inte kommer bli bäst eller störst. Vilket kanske sticker i folks ögon att jag inte kan eller orkar lägga spikraka lines eller lägger fetaste fyllen. Men jag älskar dem som kan få en snabb panel att se ut som ett klistermärke.

Du har tidigare haft en ganska destruktiv livsstil och tagit dig upp ifrån det, och nu har du varit vit i 4år. Varför har du hållit kvar i graffen?

Dryga 5år har det faktiskt blivit nu =). Som jag skrev tidigare så har det blivit en livsstil och något galet måste jag få hålla på med tycker jag. Det som dock kan vara jobbigt eller bra är att jag har en helt annan magkänsla(noja). Som gör att jag kanske inte går bananas lika ofta. Utan rekar lite bättre. Svårigheten är att stå och vänta på någon annan som pillar till förbannelse haha!

Vad har graffen betytt för dig på din resa från det destruktiva till ett ”svensson” liv med heltids jobb, bil, lägenhet och sambo?

Jag tror faktiskt att det varit bra för mig, då jag fått ut en del överskotts energi. Sambon säger att det är ok så länge det inte är omkring någon släktmiddag eller dylikt. Då det var en incident för något år sedan, då hon fick förklara varför jag inte dök upp till familje middagen. Vilket jag nu försöker hålla mig till ;)

Någon hälsning till de som var där du varit, som sitter fast i olika destruktiva grejer och vill ta sig loss och gå vidare?

Jag fick lära mig den hårda vägen att ingenting blir bättre utav att jag fortsätter försöka bedöva mitt dåliga mående med substanser av olika slag. Det finns en lösning om du vill ha den. Och det är inte att ”Stoppa huvudet i sanden”. Ta tag i ditt liv å måla ändå ;)

 

 

Vilka graffitimålare har du målat med som imponerat på dig på något sätt?

Svårt att svara på. Jag minns att jag tog med Jons (kes) Y2K på hans första back jump. Han var en otrolig konstnär. Han gjorde ett ansikte. Tyvärr slängde min dåvarande tjej min kamera rulle så något foto finns inte =( Hans stil var något utöver det  vanliga. Vila i frid.

Vilka länder har du målat i?

Inte så många faktiskt. Bara Sverige,Danmark och Norge

Vad tycker du om graffiti kulturen och scenen i Sverige?

Jag är lite hemma kär och tycker att den är grym!

Du har flyttat från Stockholms trakten till Småland. Vad är så bra med småland?

Miljön, att slippa stressen plus att alla är mer avslappnade.

Varför är alla småländska writers så trevliga tror du?

För att de är religiösa??? Haha Nej vet inte men alla jag träffat har varit öppna och trevliga.
Jag gillar att man ska kunna surra lite och köra något tillsammans utan attityd.

 

Vad tycker du om tågscenen i Sverige?
Den har blomstrat tycker jag =)

   

 

Vilka graffitimålare ger dig inspiration?

Mina vänner främst. Men i Sverige säger jag nog Gauge, Sexie, Hotel m fl

Vilken burk gillar du mest?

Montana black. Molotow 600ml

Vilken cap gillar du mest?

NYC fat

Vad handlar graffiti om för dig?

Gemenskap, adrenalin, glädje, smutsiga blöta och trasiga kläder.

Vad gör du om tio år?

En dag i taget. kryptiskt ja men jag trodde inte jag skulle bli så här gammal så det får tiden utvisa.

Något tips att skicka med till nya och yngre graffitimålare?

Graffen behöver inte vara så mycket attityd. Surra med folk å kör inte över någon utan att fråga om lov. Dock ska du måla olagligt så är uttrycket ”snitches get stitches” nått som stämmer.

Tack Dwen! Vi önskar dig lycka till nu med ditt målande och framtiden! Blessings! / Victor